Saturday, October 27, 2012

Eatable Morbid Eyes for Halloween


Eatable Morbid Eyes for Halloween




Ingredients:
1 cup of water
3 tablespoons of gelatine
1 cup of icing sugar
50 grammes of cream cheese (nature)
1 tablespoon of colourless almond flavoring
1 packet of vanilla pudding
1 tablespoon of pear flavoring (or red food colouring)
30 pieces of peanuts ,  covered with chocolate (dragee candy)
15 pieces of biscuits


  1. Put the gelatine and the sugar to the water,  and mix it. Then put it  to the hot plate,  and heat it during stirring it, too. Take care,  it shouldn't burn down. After 5-7 minutes ,  we should get a yellowish wishy-washy liquid.
  2. Put the cream cheese to the microwave oven for about 2 minutes on  350 W,  to make it more creamy.
  3. Put the cheese into the gelatine,  add the pudding powder,  and the almond flavouring to it, and mix it above the heating plate,  till we got a nice yellow jelly.
  4. Use silicone baking molds ( I used a little muffin-maker with  12 pieces,  and a little ice cube maker 18 pieces)
  5. From  the jelly, put out 1 tablespoon of it to another plate, and add the other flavouring (or red food coloring) to the separated part, and mix. It will be the reddish jelly.
  6. With a teaspoon , put some red jelly into all the silicone molds. (a little) It will be the eyepieces.
  7. Put one-one chocolate peanuts into the middle of the red jelly.
  8.  Then add the jellow jelly into the top of those.
  9. You can cover it with biscuits (with cutting them to  the suitable shape)
  10. Put them to the fridge, and the next day,  you can take them out from the molds.
Enjoy Your scary sweets!
Bye bye!  Hajni







Yeux morbides comestibles pour Halloween


Les ingrédients:

1 tasse d'eau
3 cuillères à soupe de gélatine
1 tasse de sucre à glacer
50 grammes du fromage à la crème (naturel)
1 cuillère à soupe d'amandes arôme incolore
1 paquet de Pudding en poudre goût Vanille
1 cuillère à soupe d'arôme de poire (ou colorant alimentaire rouge )
30 morceaux de cacahuètes, couvertes de chocholate (dragée bonbons)
15 morceaux de biscuits



  1. Met la gélatine et le sucre à l'eau, et mélange-les. Puis met-les à la plaque chauffante et chauffe-le pendant tu le remues, aussi. 
  2. Il faut faire attention qu’ il ne devrait pas brûler. Après minuits 5-7, nous devrions avoir un jaune fade liquide.

  3. Mettons le fromage à la crème au four à micro-ondes pour 2 minuits sur 350 W, pour le rendre plus onctueux.
  4. Mettons le fromage dans la gélatine, ajouter la poudre de pudding, et l'arôme d'amande, et mélangez dessus de la plaque chauffante, jusqu'à nous avons eu une belle gelée jaune.
  5. Utilisez des moules de cuisson en silicone (j'ai utilisé un peu formes à muffins avec 12 pièces et une bac à glaçons 18 pièces)
  6. De la gelée, sorti un amante de 1 cuillère à soupe , et prennez à une autre plaque, et ajoute l'arôme d'autres (ou colorant alimentaire rouge) à la partie séparée, et mélange-les. Ce sera la gelée rougeâtre.
  7. Avec une petite cuillère, met un peu de gelée rouge dans tous les moules en silicone. (un peu) Ce seront les oculaires.
  8. Met les arachides chocholate une à une dans le milieu de la gelée rouge.
  9. Ensuite, ajoute la gelée jaune dans le haut de ceux-ci.
  10. Vous pouvez les couvrir avec des biscuits (avec les découper à la forme appropriée)
  11. Mettez-les au réfrigérateur, et le lendemain, vous pouvez les sortir des moules.
Profitez de vos bonbons effrayant! :)
Salut! Hajni



Halloweeni  szemek



Hozzávalók:
1 bögre víz
3 ek zselatin
1 bögre porcukor
50 g krémsajt (natúr)
1 ek színtelen mandula aroma
1 cs főzős vanília puding (vagy tejszínes puding, akkor világosabb a színe)
1 ek császárkörte aroma (vagy piros ételszínezék)
30 db csokis mogyorós drazsé
kb. 15 db háztartási keksz

  1. A vízhez adjuk hozzá a zselatinport és a porcukrot, homogénre keverjük el, majd tegyük fel a főzőlapra melegedni, kavargassuk közben, ne égjen oda. Picit sárgás sűrűsödő löttyöt kapunk 5-10 perc után.
  2. A krémsajtot (általában 100 g-os) felezzük meg, picit olvasszuk föl vízgőzön, vagy alacsony fokozaton mikróban.
  3. A zselatint vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá az olvasztott sajtot, s keverjük bele még a puding port és az aromát csomómentesre. Tegyük vissza főni, kavargassuk már egyfolytában, míg szép sűrű, sárga zselés anyagot kapunk.
  4. Készítsünk elő szilikonformákat (nálam egy 12 részes minimuffin forma + 18 részes jégkocka tartó volt használatban).
  5. A zseléből egy pár evőkanálnyit kanalazzunk át egy kis tálkába, és adjunk hozzá egy ek császárkörte aromát (vagy tetszés szerinti ízű/színű aromát vagy ételfestéket), ugyanis ebből lesz a szem írisze. :)
  6. Ebből a színezett trutyiból kiskanállal csöpögtessünk mindegyik lyukba belőle egy keveset, majd a közepükbe helyezgessünk el csokis mogyorókat (vagy drazsét).
  7. Majd a többi sárgás zselét a tetejére kanalazzuk.
  8. Én még a tetejükre vágtam egy kis háztartási kekszet, hogy legyen szilárd része is, de ez lehagyható. :)
  9. Betesszük a hűtőbe, a következő nap szépen kijönnek a formákból, és már merednek is ránk.
  10. Így is fogyasztható, de fel lehet használni egyéb süti-arcok szeméhez is akár :).